Over de Zwarte Racker

24-uurszorg

24-uurszorg

>

24-uurszorg

Visie en missie

Ons wooncentrum is een huis vóór en ván de bewoners. Ons uitgangspunt is dat de bewoners zelf bepalen wát zij willen doen, hoe ze het willen doen en wanneer ze het willen doen. Op die manier behouden ze zelf de regie over hun leven. Wij voorzien in een vertrouwde, huiselijke leefomgeving en bieden een persoonsgerichte zorg. Hierbij vinden we het vanzelfsprekend dat het welzijn, de autonomie en de persoon van de cliënt erkend en gerespecteerd worden. Door het aanbieden van een gevarieerd activiteitenaanbod wordt inhoud gegeven aan de dag en is er aandacht voor individuele behoeftes. Daarnaast zijn we een plek waar bezoek en ontmoeting vanzelfsprekend zijn.

Zo bieden wij ouderen een kwalitatief goede woonplek zodat ze langer en prettiger in hun eigen vertrouwde leefomgeving kunnen blijven wonen.

We hebben 14 huurappartementen, ieder met een eigen voordeur en eigen sleutel. De bewoner kan vrij in en uit het woonzorgcentrum. Als u bij ons komt wonen kunt u uw eigen vertrouwde spullen meenemen en het appartement naar eigen wens inrichten. De bewoner is volledig vrij bezoek te ontvangen in zijn of haar appartement of in de gemeenschappelijke ruimten. Daarbij wordt de bewoners wel gevraagd om zich aan een aantal afspraken te houden en zich te schikken naar de uurregeling van verpleging, onderhoud en maaltijden.

Maaltijden

Iedere bewoner kan in voldoende mate genieten van gezonde en afwisselende voeding. De maaltijden worden aangepast aan de gezondheidstoestand van de bewoner en het voorgeschreven dieet wordt gerespecteerd. Het dagmenu wordt minstens één dag vooraf meegedeeld. Er wordt gezamenlijk gekookt in de gemeenschappelijke ruimte en u mag iedere maaltijd gemeenschappelijk, alleen of op een ander tijdstip nuttigen. De bewoners hebben de keuze om de maaltijden te nuttigen in het eigen appartement, in de eetzaal of op het terras.

Huren bij Zwarte Racker

De appartementen zijn zelfstandige huurappartementen met een huur tussen de € 859 en € 916 per maand. Naast de maandelijkse huur betaalt u servicekosten. Hierbij zit inbegrepen; o.a. energiekosten, gemeentelijke belastingen, glasbewassing buiten, alarm, tuinonderhoud, maaltijden, huishoudelijke zorg, televisie, internet en telefoon, domotica, inrichting/klein onderhoud. Daarnaast bieden wij aanvullende diensten aan. Zo kunt u het tegen een vergoeding door ons het wassen van uw bovenkleding laten verzorgen.

Heeft u belangstelling en wilt u nu, of in de toekomst , in aanmerking komen voor een van onze appartementen? Dan raden we u aan telefonisch contact op te nemen met Ria Voppen (telefoonnummer 06-28783718). Op deze website vind u ook een inschrijvingsformulier Zwarte Racker. Deze kunt u invullen en opsturen of inleveren bij het secretariaat van Zwarte Racker. Wanneer al onze appartementen vol zijn, kunt u op een wachtlijst geplaatst worden.

Verpleeghuis