Huiskamer.jpg

Over de Zwarte Racker

Persoonsgerichte zorg

Over de Zwarte Racker

Ons wooncentrum biedt een gemoedelijke, huiselijke leefomgeving en is een huis vóór en ván de bewoners. U bepaalt zelf wat, hoe en wanneer u iets wilt.

Onze medewerkers bieden de bewoners een persoonsgerichte zorg; een liefdevolle zorg met aandacht voor de zorgaspecten, maar ook aandacht voor de cliënt als persoon. Er is veel oog voor het welbevinden om de kwaliteit van het leven van de bewoners te verhogen.

Hierbij vinden we het vanzelfsprekend dat het welzijn, de autonomie en de persoon van de cliënt erkend en gerespecteerd worden.

 

We betrekken de bewoners bij de programmering van de activiteiten, zodat deze goed aansluit bij de wensen en behoeften van de cliënten. Op die manier hopen we een zinvolle tijdsbesteding te realiseren.

Daarnaast zijn we een plek waar bezoek en ontmoeting vanzelfsprekend zijn.

Naast mantelzorgers betrekken we in Zwarte Racker ook vrijwilligers bij de ondersteuning en zorg voor de bewoners. De aanwezigheid en betrokkenheid van mantelzorgers en vrijwilligers versterkt de gemeenschapszin en creëert een omgeving waarin iemand tijd heeft om even een praatje te maken of extra aandacht te geven als het moeilijk of nodig is. Het uitgangspunt hierbij is dat de medewerkers professionele taken verrichten en dat vrijwilligers en mantelzorgers de taken verrichten die niet aan professionals zijn voorbehouden.
 

Omgeving

De Zwarte Racker bevindt zich in het centrum van Nieuw-Schoonebeek, vlak aan de Duitse grens met prachtig uitzicht over de weilanden. Het pand beschikt over een beleef- en beweegtuin waar u heerlijk tot rust kunt komen om tussen de bloemen en planten van het uitzicht te genieten.

Beoordeel onze zorg via ZorgkaartNederland

zorgkaartnederland.png
patientenfederatie-nederland.png