top of page

>

>

Zomerzonweken: 10 leuke zomerweken bij de Zwarte Racker

26 oktober 2021

Om met elkaar de zomer te vieren hebben we van begin juli tot begin september de Zomerzonweken georganiseerd: 10 weken gevuld met zomerse activiteiten voor de bewoners van Zwarte Racker!

Week 1: Turndemonstratie TVC

De Zomerzonweken werden dit jaar op spectaculaire wijze afgetrapt met een turndemonstratie van TVC. Tientallen turn(st)ers van jong tot oud, groot en klein hebben hun talent laten zien bij deze indrukwekkende activiteit. En wat hebben onze bewoners en de cliënten van Dagcentrum De Beek genoten van dit bijzonere spektakel!

week 2.jpg

Week 2: Picknick

Deze week was het weer zover: de jaarlijkse picknick! Vanwege de voorspelde regen vond de picknick dit jaar plaats bij de Dorpshoeve in Nieuw Schoonebeek. En ondanks dat we binnen zaten hebben wij allemaal enorm genoten! Een gezellige middag waarbij onze bewoners en gasten heerlijk bij gekletst hebben. Het eten bestond uit een buffet met verschillende broodjes van Bakker Wilco en hapjes en fruitspiesjes verzorgd door onze huiskamermedewerkers. Verder werd er deze middag nog een heuse Zomer-fotobingo gespeeld waarbij een aantal van onze bewoners er met de prijzen vandoor is gegaan. Al met al een heel geslaagde middag!

Week 3: Luisteren en meezingen met Duo Zonneschijn

Op 21 juli 2021 waren Erna en Jack Dirk van Duo Zonneschijn bij ons te gast. We hebben samen geluisterd en meegezongen met “Liedjes uit de oude doos”.  Naast het bekende Drentse volkslied, "Het Dorp" en "Tulpen uit Amsterdam”, zongen zij ook minder bekende nummers. 


Een fijne middag voor de cliënten van Dagcentrum De Beek en onze bewoners op het terras in onze prachtige tuin.

week 3.jpg
week 4.jpg

Week 4: Kermismiddag

Dit keer hebben onze bewoners een heuse kermismiddag gehad met verschillende kermisactiviteiten zoals eendjes vangen, ballengooien én de schiettent! 


Daarnaast konden ze een bezoekje brengen aan onze waarzegster voor een blik in de toekomst en wijze raad…….. Tussendoor kon er bij onze kraampjes van een bakje popcorn of een suikerspin gesmuld worden. En misschien wel het hoogtepunt van de middag: een bezoekje aan attractie Carnaval Festival van de Efteling met behulp van een Virtual Reality Bril.

Week 5: Muziekmiddag

Deze week werd er in samenwerking met Dagcentrum De Beek wederom een muziekmiddag georganiseerd met een oude bekende: Eénmansband "Chris"! Hij verzorgde wederom een prachtige middag voor onze bewoners. Er werd gelachen, geklapt en gedanst. Al met al wist Chris weer een onvergetelijke middag te realiseren voor onze bewoners en de cliënten van De Beek!

Week 5.jpeg
week 6.jpg

Week 6: Beautydag

Deze week zijn onze bewoners verrast met een heuse Beautydag. Ze werden heerlijk in de watten gelegd met diverse schoonheidsbehandelingen: het kapsel werd mooi verzorgd, de nagels werden gelakt, een ontspannende voetbehandeling, gezichtsbehandeling, make-up en last but not least: verschillende massages. Al met al een geslaagde en ontspannen dag die zeker vaker plaats zal gaan vinden!

Week 7: Buffet

Deze week werd er een warm en koud buffet georganiseerd voor onze bewoners, hun familie/mantelzorgers en onze collega's. Dankzij een tent en een heerlijk buffet van Rohling Tentenverhuur was het tot in de 'late' uurtjes nog heerlijk vertoeven. Het was een ontzettend gezellige middag/avond waarbij veel gelachen, gesmuld en genoten werd door de genodigden. Dit is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

week 7.jpg
week 8.jpg
Week 8.1.jpg

Week 8: Campingweek

Deze week werd onze tuin omgetoverd tot een echte camping! Camping de Zwarte Racker was van vele gemakken voorzien, zoals een heus (opblaas)zwembad, sport- en spelmaterialen, en een comfortabel, overdekt, terras waar tot in de late uurtjes gekaart werd.


Daarnaast werd er veelvuldig gebruik gemaakt van ons gevarieerde activiteitenprogramma met onder meer ochtendgymnastiek, zomerbingo, pannenkoeken bakken, muzikale activiteiten en een barbecue. Ook werd er iedere avond buiten gegeten en daarna - zoals op de echte camping ook gebeurt - samen afgewassen!


Al met al een hele geslaagde week met prachtig campingweer.

Week 9: Fotospeurtocht

Voor deze week is er een fotospeurtocht gemaakt! Deze tocht van ongeveer 5 kilometer leidt door de bebouwde kom van Nieuw-Schoonebeek. Onze bewoners hebben deze speurtocht gedurende de week samen met hun familie gelopen en dit zorgde voor een heel geslaagd en gezellig moment samen.

week 9.jpg
week 10.jpg

Week 10: Drentse Week

Op verzoek van onze bewoners hebben we de Zomerzonweken afgesloten met de Drentse Week. Deze week stond volledig in het teken van onze mooie provincie. Zo begonnen we iedere ochtend met een bakje koffie en een praatje; dit kon een ouderwets voorwerp zijn, een streekverhaal, of een Drents spreekwoord. Aansluitend met "Drentse Gimmestiek" om de spieren soepel te houden (en de kilo's van de eigen gebakken kniepertjes weer kwijt te raken).


Verder werd er voorgelezen, hadden we een "Drentse Kwis", werden onze creatieve activiteiten "verdrentst". En als kers op de taart: een boerderijbezoek aan Biologische schapenmelkerij en zorgboerderij 't Schoone Schoap van de familie Sentker. Onze bewoners hebben heerlijk van het mooie weer genoten in de boomgaard, een bezoekje gebracht aan de boerderijwinkel en de pasgeboren lammetjes bewonderd.

Al met al kunnen we terugblikken op een hele geslaagde zomerperiode waarin we veel leuke activiteiten hebben gedaan.

bottom of page