top of page
Huiskamer.jpg

Over Zwarte Racker

Persoonsgerichte zorg

Ons wooncentrum biedt een gemoedelijke, huiselijke leefomgeving en is een huis vóór en ván de bewoners. U bepaalt zelf wat, hoe en wanneer u iets wilt. Onze medewerkers bieden een persoonsgerichte zorg; liefdevolle zorg met aandacht voor de zorgaspecten, maar ook aandacht voor het welzijn en de cliënt als persoon. Wij vinden het welbevinden erg belangrijk om zo de kwaliteit van het leven van de bewoners te verhogen.

Hierbij vinden we het vanzelfsprekend dat het welzijn, de autonomie en de persoon van de cliënt erkend en gerespecteerd worden.

We betrekken de bewoners bij de programmering van de activiteiten, zodat deze goed aansluiten bij de wensen en behoeften van de bewoners. Op deze manier hopen we een zinvolle tijdsbesteding te realiseren.

 

Daarnaast zijn we een plek waar bezoek en ontmoeting vanzelfsprekend zijn. Naast mantelzorgers betrekken we in Zwarte Racker ook vrijwilligers bij de ondersteuning en zorg voor de bewoners. De aanwezigheid en betrokkenheid van mantelzorgers en vrijwilligers versterkt de gemeenschapszin en creëert een omgeving waarin iemand tijd heeft om even een praatje te maken of extra aandacht te geven als het moeilijk of nodig is. Het uitgangspunt hierbij is dat de medewerkers professionele taken verrichten en dat vrijwilligers en mantelzorgers de taken verrichten die niet aan professionals zijn voorbehouden.
 

Omgeving

De Zwarte Racker bevindt zich in het midden van het dorp Nieuw-Schoonebeek, met prachtig uitzicht over de weilanden. Het wooncentrum beschikt over een beleef- en beweegtuin waar u heerlijk kunt vertoeven. U kunt hier meedoen aan buitenactiviteiten of tot rust komen op het terras, tussen de bloemen en planten en van het uitzicht genieten......

Betekenis Zwarte Racker

Zwarte Racker is een voormalig veenstroompje. Deze veenstroompjes lagen (voor een deel) vaak op (huidige) zandruggen. Andere voorbeelden van veenstroompjes in Zuidoost-Drenthe, zijn delen van de vroegere Ellenbeek, Bargerbeek en Runde. 

20231103 bloemschikken dag mantelzorger (1).jpeg

Beoordeel onze zorg via ZorgkaartNederland

zorgkaartnederland.png
patientenfederatie-nederland.png
bottom of page