top of page

Over de Zwarte Racker

>

Voorzieningen

Kleinschalig en comfortabel wonen

Wij verhuren 16 appartementen inclusief 24-uurs zorg. Zes appartementen bevinden zich op de begane grond en hebben een directe deur naar een eigen terras in de gemeenschappelijke tuin. De rest van de appartementen liggen op de eerste etage. Ze zijn goed bereikbaar met een lift en een trap. Alle appartementen zijn zelfstandige units met een eigen voordeur en eigen sleutel. De oppervlakte per appartement varieert van 29 m2 tot 36 m2. Ieder appartement is voorzien van een woon/slaapkamer met een keukenblok en een eigen badkamer. 

BeleeftTV (3).jpg
20230904 boottochtje bewoners (4).jpeg

Het keukenblok bestaat uit een aanrecht en spoelbak met kraan. Er is eventueel ruimte voor een kleine koelkast. De badkamer heeft een zwevend toilet, een wastafel en een inloopdouche.

Er is vloerverwarming, zonwering, een schilderij-ophangsysteem en gordijnrails. Het gehele appartement is rolstoel- en rollator toegankelijk en er is ruimte voor een tillift. Tevens is het appartement voorzien van de noodzakelijke zorgvoorzieningen en is er een intern oproep- en alarmsysteem.

Vanuit het appartement begeeft u zich zo naar de twee gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond met de keuken waar samen gekookt kan worden. Deze ruimtes fungeren als gezellige woonkamer waar bewoners en familie elkaar kunnen ontmoeten. U kunt hier een kopje koffie drinken, de maaltijd gebruiken, televisie kijken, spelletjes doen en meedoen aan activiteiten die georganiseerd worden.

Iedere bewoner kan in voldoende mate genieten van gezonde en afwisselende voeding. De maaltijden worden aangepast aan de gezondheidstoestand van de bewoners en met een voorgeschreven dieet wordt rekening gehouden. Het dagmenu wordt minstens één dag vooraf meegedeeld. Er wordt gezamenlijk gekookt in de gemeenschappelijke ruimte en u mag iedere maaltijd gemeenschappelijk, alleen of op een ander tijdstip nuttigen. De bewoners mogen eten in het eigen appartement, in de eetzaal of op het terras.

Er is een groot terras op het zuiden met een beleef- en beweegtuin rondom het gebouw. Hier zijn ook dorpsbewoners welkom voor een wandeling door de tuin. In de tuin staan mooie bloemen en planten, er zijn moestuintjes, er staan beweegtoestellen, speciaal voor ouderen. Omdat wij bewegen belangrijk vinden, zijn er ook twee duofietsen beschikbaar voor onze bewoners. Wij hebben zelfs een jeu de boulesbaan én kippen!

bottom of page