top of page

Wij vinden duurzaamheid belangrijk!

 

In samenwerking met de provincie Drenthe hebben we de duurzaamheid van het gebouw van de Zwarte Racker en de Beek door Arcadis laten onderzoeken. Hieruit blijkt dat het pand van de Zwarte Racker zeer duurzaam is: dit deel van het gebouw is volledig gasvrij en de isolatie is goed op orde door de installatie van warmtepompen en zonnepanelen.

In het gedeelte van de Beek wordt nog wel gas gebruikt, maar dat is inmiddels met de helft verminderd door de installatie van een nieuwe warmtepomp. Ook het gebouw van de Beek is voorzien van zonnepanelen en een goede isolatie. Onze wens is om ook het gebouw van De Beek geheel aardgasvrij te krijgen en daarmee nog duurzamer te worden.
 

Uit het onderzoeksrapport van Arcadis kwamen twee aanbevelingen ter verbetering van het pand: Het dak van De Beek aanpassen naar een sedumdak en het zoveel mogelijk terugbrengen van het (beperkte) gasverbruik bij de Beek. Inmiddels hebben we hiervoor een warmtepomp geïnstalleerd. 

Uit ons onderzoek naar een sedumdak is gebleken dat de kosten van een sedumdak dusdanig hoog zijn dat dit financieel niet haalbaar is. 

Sedumdak en zonnepanelen.jpg
light-bulb-2631864_1280.jpg
bottom of page