top of page

>

>

Nieuwsbrief Zwarte Racker

04-03-2022

Er gebeurt veel bij Zwarte Racker!

Om u een indruk te geven van onze bijzondere woonplek hebben we een verslag gemaakt van het wel en wee de afgelopen maanden in Zwarte Racker.

Met Zwarte Racker willen we een bijzondere, liefdevolle plek aan ouderen bieden. Na een kleine verbouwing beschikken we nu over 16 mooie huurappartementen die allemaal bewoond zijn.
Het welzijn van de mensen en onze medewerkers vinden we enorm belangrijk binnen onze organisatie. We zijn daarom onafgebroken in ontwikkeling om de meest optimale zorg te kunnen leveren. Naast een goede zorg- en dienstverlening biedt ons team wekelijks leuke en inspirerende activiteiten. 

Bij de vaste activiteiten kunt u denken aan; 
•    Dagelijks gymnastiek in de huiskamer
•    Wekelijks Sport & Spel
•    Voorlezen op woensdag
•    Creatief op maandag
•    Vrijdagavond bingo
•    Viering elk kwartaal met Pastor/kerkelijk werker
•    Maandelijks gespreksgroep vanuit de kerk 

 

Verder zijn we druk bezig met het bedenken en voorbereiden van nieuwe activiteiten voor 2022.

 

Na een veelbewogen jaar met vele beperkingen vanwege de coronapandemie, hebben we de zomer uitbundig kunnen vieren tijdens de “Zwarte Racker Zomerzonweken”. 
Samen met het zorgteam én de mantelzorgers hebben we gedurende tien weken allerlei leuke activiteiten ondernomen:

  • Picknicken in de Dorpshoeve

  • Een beauty dag

  • Buiten pannenkoeken gebakken op de gastoestellen van de scouting uit het dorp

  • Excursie naar zorgboerderij “t Schoone Schoap” van de familie Sentker

  • Onze mooie tuin omgetoverd tot een heuse camping met activiteiten in vakantiesfeer (zie foto)

  • Een buffet georganiseerd voor team, mantelzorgers en bewoners

  • Diverse buiten-optredens van artiesten waaronder Geert Schepers, Erna Rotmensen en eenmansband Chris Hof. 

Samen met onze bewoners kijken wij terug op vrolijke, inspirerende en gezellige weken.


Een rustige oude dag?
Bij Zwarte Racker proberen we iedereen te enthousiasmeren om actief te blijven!


Ook na de zomer bleven we volop in beweging. De basis voor onze tuin is klaar en op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereidingen om de beweegtoestellen een mooie plek te geven. Door ons enthousiaste tuinteam is een kippenhok met een grote ren geplaatst en zijn we in afwachting van nieuwe kippen. Ook hopen we de komende maanden een eenvoudig kinderspeelplekje, een prieel, 
een schuur en een jeu de boulesbaan te realiseren. Als we de verzorging weten te garanderen is het misschien zelfs mogelijk om meer dieren te houden. Verder willen we in de toekomst heel graag een 
moestuin opzetten waarin we samen met basisschoolkinderen kunnen werken, leren, spelen en ontdekken. 

Zoals ieder jaar was december een gezellige drukke maand bij Zwarte Racker. We vierden Sinterklaas en de bewoners hebben enthousiast creatieve cadeautjes gemaakt voor de kerstmarkt. Het bedenken en maken van leuke dingen geeft een extra stimulans om bezig te zijn, bovendien hadden we hierbij veel plezier met elkaar. Door de coronamaatregelen kon de kerstmarkt niet doorgaan, dus hebben we besloten een Kersthuis te realiseren (zie foto). Een gezellige ruimte waarin gemaakte spulletjes verkocht konden worden en waar verschillende kerstactiviteiten plaats konden vinden. De Kersthuiswinkel was alleen open voor cliënten van Dagcentrum De Beek, bewoners van de Zwarte Racker, hun mantelzorgers en ons personeel. 

In december hebben we ook de binnentuin kunnen realiseren: het resultaat is nu al prachtig!

 

En niet zo lang geleden was het 14 februari: Valentijnsdag, de dag waarop de liefde wordt gevierd (zie foto). Onder het genot van romantische liefdesliedjes werden er interessante gesprekken gevoerd over dit onderwerp. Want hoe ging dat vroeger nou eigenlijk, wanneer je verliefd werd op iemand? Het werd een geslaagde avond.

Daarnaast…


Gaan we weer in overleg met diverse mensen en organisaties uit het dorp om te onderzoeken waaraan behoefte is. We hopen door diverse samenwerkingen allerlei leuke activiteiten op te kunnen zetten samen met het dorp en uit te voeren. 

Zoals u kunt lezen gebeurt er veel bij Zwarte Racker! 

bottom of page