top of page

>

>

Ontstaansgeschiedenis

“Rond 2006 klaagde onze moeder, die toen 83 jaar oud was en niet meer erg mobiel, dat ze niemand meer sprak. In Nieuw-Schoonebeek, haar dorp, waren veel voorzieningen verdwenen. Vanwege haar ouderdom en beperkte mobiliteit kon zij niet meer deelnemen aan lokale activiteiten, zoals volksdansen.

 

Wij – de zussen Ria, Lenie, Annie en Gerda Voppen – hebben toen het plan opgevat om een lokale dagopvang voor deze ouderen op te zetten“

Vrouwen Voppen apr2023 (1) beste foto.jpg

Ria, Annie, Gerda en Lenie Voppen

Sinds 2008 bestaat Dagcentrum de Beek: Een ontmoeting- en zorgvoorziening voor de ouderen mét en zonder zorgindicatie uit Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen en omliggende buurtschappen. Het dagcentrum is sinds de oprichting een groot succes. Van maandag tot en met vrijdag wordt aan twee groepen van maximaal 15 cliënten, dagactiviteiten geboden. 

Bij het oprichten van het dagcentrum bestond ook al het plan om op termijn het dagcentrum uit te breiden met een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een langdurige zorgvraag. Hierdoor zouden zij in hun eigen woonomgeving kunnen blijven wonen. Niet alleen in het dorp waar veel ouderen al een lange tijd wonen, maar ook samen met de mensen met wie zij hier een hechte gemeenschap vormen. Dit plan is uiteindelijk werkelijkheid geworden toen De Zwarte Racker op 1 januari 2020 officieel haar deuren opende.

bottom of page